Press "Enter" to skip to content

Lykkedyra – Om oss

VÅR HISTORIE OG VISJON

Bedriften “Lykkedyra” ble opprettet på slutten av 2017. Det var en drøm som startet for mange år siden. Etter å ha opprettet en blogg om emnet ble drømmen til virkelighet. Bloggen fikk raskt en del faste lesere og kom høyt opp på listen over Norges mest leste blogger. Det var tydelig at mange ønsket informasjon om et sunnere og mer naturlig dyrehold. Dette ønsket vi å utvikle videre og gi muligheten for mer opplæring og personlige konsultasjoner. Etterhvert håper vi å kunne tilby flere produkter og tjenester som fremmer dyrevelferden ytterligere.

Vår visjon er å gi selskaps- og familiedyr bedre livskvalitet. Dette ønsker vi å oppnå ved å fokusere på dyrenes naturlige behov gjennom kunnskap innen zoologi og etologi. Ved å hjelpe og opplyse eiere vil vi gjøre de mer bevisst på egne dyrs velferd. Med dette vil man kunne forebygge problemer som kan oppstå ved f.eks aggressivitet, stress og frykt.


OM JANE

Mitt navn er Jane Kvale og jeg er eier av bedriften “Lykkedyra”.

Dyr har bestandig vært min lidenskap og store interesse.  Man kan vel si at jeg har fått det inn med morsmelken, for jeg er født og oppvokst med dyr i huset. Min mor hadde et lite oppdrett av rasekatter og jeg var med på alt fra utstillinger til fødsler. Min far hadde jakthunder som han brukte aktivt. Gjennom barndommen hadde jeg også div smådyr og fugler.

Ridning startet jeg med når jeg var 10 år og etter det var hest aller best. Det var dressur og håndtering fra bakken som jeg brant mest for. Det har jeg fortsatt med, men det er nok enda mer atferd og hvordan vi kan tilrettelegge for hestens naturlige behov jeg brenner for nå. På gården har vi for tiden fem hester som varierer i størrelse fra 93 til 175 cm i mankehøyde og med veldig forskjellige personligheter.

Jeg fikk min egen hund når jeg var 14 år. Det var en blanding av Schæfer og Alaskan Malamute. Han var en diger hannhund med masse bagasje. Det var nok ikke en hund som egnet seg for en knøttliten og uerfaren tenåring, men det var med han at min interesse for adferd og trening våknet for fullt. Jeg startet på hundekurs og leste det jeg kom over av bøker.  Jeg gjorde mitt beste for å “fikse” ham, men når jeg ser tilbake nå så kan jeg ikke annet enn å si stakkars hund.  Det var mye hard håndtering for det var jo det man lærte den gangen. Noen år senere kjøpte jeg meg en Labrador retriever. Hun ble min beste venn som var med på alt. Og det var med henne jeg ble fullstendig bitt av basillen.

Målet mitt ble å lære meg mest mulig om dyr. Og i løpet av årene som har gått har jeg fått muligheten til å være med på mye spennende med både hest, hund og katt.  Jeg har også eid og trent flere dyr av forskjellige arter og raser.

Og nå mange år senere sitter jeg her med egen gård med hester, hunder og katter.  Jeg har fått masse erfaring og kunnskap, men lærer stadig nye ting. Kunnskapstørsten er fortsatt like stor og bokhyllen min er allerede fullstappet med bøker om emnet. Jeg holder på å ta videre utdannelse i adferd på katt, studerer endel på egenhånd og prøver å være med på kurs og foredrag når jeg kan. Og nå er jeg klar for å lære andre det jeg brenner for gjennom “Lykkedyra”.

En oversikt over min utdanning og erfaring finner du her

Blogglistenhits

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.