Press "Enter" to skip to content

Dyrlegens Håndbok – Hund

 – Dette innlegget er ikke sponset –

Jeg innrømmer at jeg er en samler av fagbøker om dyr. Jeg rett og slett elsker alle bøkene mine. Mitt eget lille bibliotek med masse tilgjengelig kunnskap fra flinke folk. Men i løpet av årene har jeg nok blitt ganske sær på hva jeg leser. Jeg synes mange av de norske bøkene om hund inneholder omtrent det samme og det er lite nytt å lære. Joda det er supert for en fersk hundeeier, men selv savner jeg virkelig norske bøker som er litt mer spisset. Det er faktisk årsaken til at jeg startet å skrive egne artikler.

Forrige dagen var jeg på det lokale biblioteket hvor jeg jobber for å gjøre litt research til en ny artikkel. Det er en god samling med bøker der og det var egentlig tilfeldig at jeg åpnet Trude Mostues bok – Dyrlegens Håndbok – Hund. Det var et helt annet tema jeg lette etter. Men jeg ble virkelig positivt overrasket. Veterinærbøker er ofte tunge å lese med masse faguttrykk, lange avhandlinger, sjeldne sykdommer og kompliserte forklaringer. Denne boka var lagt opp med punktlister og enkelt språk uten at den mistet troverdighet av den grunn. Som oppslagsbok virket den genial og lett å finne frem i. Så jeg lånte den med meg hjem og har nettopp lest den ferdig. Konklusjonen er at dette er en bok jeg vil anbefale alle hundeeiere å ha stående i bokhylla. En god gaveide til alle med hund.

Dyrlegens Håndbok

Om boken

Dyrlegens håndbok er på 247 sider og ble gitt ut i 2016. Den er solid og passe stor. Jeg liker veldig godt bruken av farger på overskrifter, symboler og tekstbokser. Det gjør at teksten blir brutt opp og gir en naturlig pause. Dessuten føles det estetisk riktig for mine øyne hvertfall. De forskjellige emnene i boka er delt opp med farger man ser på siden av boka. Det gjør det veldig oversiktlig og det synes jeg virker som hovedpoenget med boka. En håndbok for hundeeiere som er lett å forstå og finne frem i når man opplever at det er noe som ikke stemmer med hunden.

Innhold

Ang innholdet så faller Mostue litt i samme fella som andre norske hundebokforfattere, nemlig at hun starter boka med det samme som alle andre gjør og det er ikke helt innenfor bokens tema synes jeg. Boken starter med “standarden” om hundens historie, raser, forberedelser, valpens første uker osv. Denne delen er veldig grunnleggende og føles litt som fyllmasse, men for all del den inneholder gode tips også. Men jeg ville nok heller anbefalt en annen bok om dette temaet med litt mer omfattende informasjon til en fersk hundeeier.

Delen om forebygging av sykdom er mer innenfor tema og gir gode råd om foring og stell. Men det er delen som handler om hundens helse jeg liker best. Den omhandler enkel anatomi, førstehjelp, symptomer og sykdommer. Spesielt godt liker jeg at forfatteren har tatt med tekstbokser med tips og at hun har holdt det enkelt med punktlister og enkle forklaringer.

Sidene er lagt opp med en overskrift på et problem. Under forklares det veldig kort og enkelt om overskriften. Så kommer en liste over mulige årsaker til problemet og i kolonnen ved siden av finner man en liste over hva man bør gjøre og om man bør reise til veterinær. Hun har skrevet om problemer og sykdommer som hundeeiere ofte vil oppleve, alt fra tørr snute til kreft. Jeg er imponert over innholdet og oppsettet av denne delen. Det beste av alt var at jeg stadig tok meg selv i å si “jøss, det visste jeg ikke”.

Dyrlegens Håndbok kommer nok til å stå på min ønskeliste til jul.

Les mer om boken her

Takk for at du deler!

Facebook Kommentarer

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.